2013. október 11., péntek

After Earth

Baszki, ez valami félelmetesen szar film lett, pedig bíztam benne, hogy csak divatból fikázza annyira a jónép. Egyenesen az Asylum stúdió legkiemelkedőbb alkotásaival (Sharknado, Megacápa vs. Krokoszaurusz és még sorolhatnám) van versenyben, ami már csak azért is elég szánalmas, mert Will Smith játssza az egyik főszerepet. A történet annyi, hogy ezer évvel később járunk, az emberiség már régen elhagyta a Földet, de egy úton levő űrhajó aszteroida mezőbe kerül és véletlenül pont egy 1-es számú karanténbolygóra (a Föld, tadamm) zuhan. A balesetet csak Smith meg a gyereke (aki igazából is a gyereke) élik túl, a papinak eltörik mindkét lába és a kölöknek kell elmásznia az isten háta mögé a gép leszakadt farokrészéhez, hogy megszerezzen egy jeladót, amivel segélykérést küldhetnek az űrbe.
Ott válik a helyzet viccessé, amikor elszabadul egy szörnyeteg, amit az űrhajón cipeltek, és a kis Smith elkezdi egy órán keresztül kerülgetni és csak úgy tudja legyőzni, ha nem fél, mert a lény nem lát és nem hall, csak a levegőbe bocsátott feromonok szagát érzi, amit a félelem vált ki. Ez még így el is menne szódával (ezt úgy értem, hogy az elképesztően baromság alapsztori felett valamiféle tudatmódosító szer befolyásoltsága alatt esetleg szemet lehet hunyni), ha a Smith-gyerek nem lenne olyan hihetetlenül tehetségtelen színész, hogy egyetlen komolynak szánt jelenetet sem lehet kibírni röhögés nélkül, ráadásul még a papa sem erőltette meg magát túlzottan, inkább rajta is a kínlódást érezni, és nem csak a törött lábai miatt haha. És még a látvány sem olyan pofás, mint amilyennek a trailerek mutatták, a gonosz szörnyeteg egyenesen nevetségesen béna, mintha a 80-as évek gagyibb B-kategóriás filmjeiből lépett volna ki.
Imdb 4.9, Rotten Tomatoes 11%. Lehet be kéne fejezni, kedves M. Night Shumbulumba?

1 megjegyzés:

  1. Szíven szúrt az utolsó mondatod...
    de az elejéhez annyit fűznék még hogy Szellemcápa.
    Jó hát most ez lett mondva neki hogy csinált néhány remekművet, most ne nyűgözzön le. sztoriról meg nem is beszélnék. -.-" kb annyi hogy, kimentem kakkantani a kertbe, de az ajtó fele eltévedtem, és a gyilkos galambok lefostak.
    Kisfiú meg inkább kölni reklámba, ott legalább csak a képe van, nem szólal meg.
    A promós 2 perc többet ért, azt kellett volna levetíteni.

    VálaszTörlés