2013. október 21., hétfő

Kick-Ass 2 = SZAR

Ismét egy folytatás, ismét valami sokkal gyengébb, mint az előd. Csak míg a Szörny Egyetemmel túl sok baj nem volt azon kívül, hogy nem nagyon volt értelme megcsinálni, addig a Kick-Ass második része kifejezetten fostosra sikeredett. Tegye fel a kezét, aki meglepődött!
Kick-Ass és Hit Girl gyakorolnak és rosszfiúkat kapnak, majd Hit Girl feladja és elkezd suliba járni, hogy láthassuk a lerágott csont "lúzer kiscsaj a gimiben a menő luvnyák ellen" felállást néhány egészen agyromboló poén kíséretében (hányás-fosás egyszerre - bizony ám!), Kick-Ass beáll a szuperhősök ligájába, a Red Mistből lett szupergonosz, MotherFucker pedig sereget toboroz, hogy meghódítsa a világot és kinyírja Kick-Asst. Fuck this shit!

Szó mi szó, akadnak jobb pillanatok (Jim Carrey pl. zseniális Colonel Stars and Stripes szerepében), de a humorforrás az első fél óra után hirtelen kiapad, az egész csak úgy bűzlik az izzadságszagtól. És az erőszak! Oké, az első részben is röpködtek a végtagok és fröcsögött a művér, de ott az egész másfajta célt szolgált, fun volt nézni. Itt meg mi van? Görcsösen próbálnak minél véresebbek lenni, csak elfelejtik, hogy ehhez megfelelő sztori is kell, különben az egész öncélúvá válik.

Történet meg nincs, csak legyen sok akció meg sok brutalitás meg sok mindenki egyszerre a vásznon. A mondandó is ugyanaz, csak más, sokkal gyengébb köntösbe öltöztetve. A végefőcím utáni jelenet miatt a harmadik rész borítékolható, remélem addigra kerítenek egy jobb írót és egy jobb rendezőt is. Különben megette a fene az egészet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése