2013. november 10., vasárnap

Hobbit bővített változat

Csaknem egy éve láttam először és utoljára, még az Aréna Pláza egyik kényelmes mozitermében, aztán másodjára már rögtön a rendezői változat került terítékre. Ennélfogva rohadtul nem tudtam megkülönböztetni, mi volt új és mi nem, de azért még mindig jól szórakoztam. Viszonylag.
Nem kertelek, ez a film kurva hosszú. Míg a Gyűrűk Ura összes részében simán elrepült a több, mint 3 órás (!) játékidő, itt sajnos már nem ilyen fényes a helyzet. Zsákos Bilbó és a 13 törp (na meg persze a jó öreg buz... Szürke Gandalf) kincskereső kalandjának első felvonása ugyan lélegzetelállító látványvilággal rendelkezik és valami csodálatosan van fényképezve, nagyon nehezen akar beindulni és még utána is akadnak üresjáratok szép számmal. Persze, a Sherlockos Martin Freeman, a törp vezér meg a Gollamos rész megmentik, meg az ütközetek is kellően izgalmasak, de bizony egy jó fél órával még a bővített változat ellenére is lehetett volna rövidebb.

Egy hónap múlva jön a folytatás, a trailerek alapján pörgősebbnek tűnik, talán tényleg visszaadja a jó öreg Gyűrűk Ura feelinget, ha már lesz Bloom is meg minden. Hiába a sok fikázó, meg a három részre szaggatás ellen tiltakozó fanatikus, elvakult rajongásomat semmi sem teheti semmissé, valószínűleg ugyanúgy fogom imádni ezt a trilógiát is, mint az eredetit. Max egy kicsivel kevesebbszer nézem újra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése